The wholemeal flour in scoop isolated on white

The wholemeal flour in scoop isolated on white

I Sverige har vi en mycket begåvad, och bevisat ytterst kompetent, bagare som är minst sagt passionerad då det handlar om bakning. Det är fransmannen Sébastien Boudet som bland annat driver bloggen brodpassion.se Han talar sig varm om bakning på längden, bredden och höjden. Boudet har som mission här i livet att lära ut bakningens kemi och dess fem element: luft, värme, kyla, friktion och vatten. Något som berör den franske bagaren är mjöl och han förespråkar naturligtvis ekologiska sädesslag att göra mjöl av. Den som önskar baka med de bästa råvarorna har mycket information att tillgå på Sébastien Boudet blogg. Han ger till exempel tips på kvarnar som han personligen har besökt och köpt mjöl hos. Mjöl som han sedan har bakat bröd med. Bröd som smakar som en poetisk hyllning till jorden. Det är därför Sébastien Boudet, med gott samvete, kan rekommendera att man köper mjöl från dessa kvarnar. Bra att känna till för nyexaminerade bagare och konditorer. I början, då man öppnat ett eget bageri kan man även jämföra factoring hos fakturino.se så att bageriet behåller likvida medel, då kunder önskar köpa på faktura.

 

Boudet predikar
Att baka bröd på högkvalitativt ekologiskt mjöl tillhör det som Sébastien Boudet är passionerat intresserad av. I själva verket tycks han predika för att alla, proffsbagare, hemmabagare och konsumenter ska kräva fullgoda ekologiska mjölsorter i de bakverk vi köper. Det verkar som att det är Boudets kall här på jorden. Han predikar vad det är som är viktigt att beakta avseende mjölets beskaffenhet. Han är mästaren och läraren.

 

Kvaliteten på mjölet
Kvaliteten på det mjöl man bakar med är viktigt för det färdigbakade brödet som kvaliteten på den druva som vinet är tillverkat av.Mjöl & Sébastien Boudet 22

 

Med poesi och romantik på sädesfälten
Sébastien Boudet tillhör de bagare som vill veta hur säden mår på fältet. För att få fram ett kvalitativt vete behöver varje strå utrymme, vilket betyder att de inte får stå för tätt.

Under rätt betingelser böjer sig stråna i då vinden blåser. Rörelserna gör att plantans rötter söker stöd i jorden genom att de gräver sig längre ner. Det är där näring och mineraler finns.

 

Kvarnen viktig för bagaren
Boudet jämför en kvarn med en kyrka. Han menar att om det finns en Gud så är det i kvarnen den finns. Med andra ord uttrycker sig Boudet om bröd bakat på ett i hans ögon riktigt högkvalitativt mjöl, att degen får en är aromatisk och subtil.

Mjölnaren är den som kopplar bagaren till bonden som odlar de olika sädesslagen som ger de mjölsorter som bagaren bakar sagolikt goda brödsorter av.

 

Åter till ursprunget
Boudet förespråkar att man åter börjar baka bröd av mjöl gjort av ursprungliga vetesorter som enkorn, emmer och spelt – även kallat dinkel. Något som också leder till bättre hälsa.